Испечатете ја страната

Извештај од Државен спин куп Маврово 2015

28 Окт 2015
13116 пати

На 25.10.2015 на Мавровското езеро се одржа Државниот спин куп на Македонија. На натпреварот земаа учество 18 натпреварувачи, а беа уловени 2 риби од видот клен со должини од 42 и 43 см.

Филип Мишевски од РИБАР 2011 Скопје го освои првото место, а Јулио Божиноски од Пастрмка Струга (Охрид) второ место. Трето место не беше доделено.

По завршувањето на натпреварот, домаќинот РИБАР 2011 изврши порибување на Мавровско езеро со 45 кг подмладок на пастрмка, набавена од овластениот репроцентар З.З. Охридска Риба.

Во прилог е галерија со фотографии и натпреварувачки дневник.

Бистро

ПРЕЗЕМЕТЕ ГО ПРИЛОГОТ:

Галерија