Краток извештај од Светското првенство во дисциплина пливка Словенија 2015

18 Сеп 2015
10499 пати
Од 7-13 септември се одржа светското првенство во риболов во дисциплина пливка во Словенија.

Ова се дел од „уловените моменти“ од ова највисоко натпреварување во спортски риболов во светот на кое учествуваа 37 репрезентации од исто толку држави.

Македонската репрезентација се претстави одлично до последниот момент, сите натпреварувачи и нивните тренери успејаа да ги совладаат техниките и условите кои беа потребни за овој риболов на една прекрасна вода и река која што ја немаме во наша близина, освојувајки го солидното 23 место во конкуренција од 37 држави со што ја задржаа средината на светската ранг листа на натпреварувањето.

 

ЖИРО СМЕТКА

Македонска риболовна федерација

Ж-сметка: 3000000001910-29

Депонент: Комерцијална Банка

СПОРТСКА СМЕТКА

МРФ Скопје спорт

Ж-сметка: 3000000032550-65

Депонент: Комерцијална Банка

КОНТАКТ

Булевар Кочо Рацин бр. 75
1000 Скопје, Македонија
Тел: +389 2 3164 539
Факс: +389 2 3164 509
Е-пошта: contact@mrf1952.mk