ИЗВЕСТУВАЊА

Почитувани, Ве известуваме дека Комисијата за натпревари на Македонската Риболовна Федерација одлучи да го промени местото на одржувањето на натпреварот од 1-то коло од лига натпреварите во дисциплина „Пливка“од акумулацијата „Мавровица“ на акумулацијата „Тиквешко езеро“ поради тоа што директорот на претпријатието кое стопанисува со акумулацијата не дозволува одржување на натпревар на браната, а и пристапот до патеката за возила е практично невозможен така што до натпреварувачките места има околу 400-500 метри и е практично невозможно да се транспортира опремата. Бистро!
Почитувани, Ве известуваме дека крајниот рок за пријавување за натпреварот во крапски риболов, крапски куп “Гемиџии 2016“ е вторник, 03.05.2016 година. Пријавувањето може да го извршите преку Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. или во просториите на Македонската Риболовна Федерација. Со почит, МРФ  
1. ЕКИПА НА ГОДИНАТА ДИСЦИПЛИНА „ПЛИВКА“ - СЕНИОРИ СРК „МАМЕЦ“ – ПРИЛЕП 2. СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА ДИСЦИПЛИНА „ПЛИВКА“ - СЕНИОРИ ТОНИ ГОГОВЧЕВСКИ – ЗСРРК „ВАРДАР“ - СКОПЈЕ 3. СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА ДИСЦИПЛИНА „ПЛИВКА“ – ЈУНИОРИ ПЕТАР ДУЧКОВ – „КРКУШКА“ - ВЕЛЕС 4. ЕКИПА НА ГОДИНАТА ДИСЦИПЛИНА „ПЛИВКА“ – КАДЕТИ СРК „МАМЕЦ“ – ПРИЛЕП 5. СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА ДИСЦИПЛИНА „ПЛИВКА“ – КАДЕТИ ИЛИЈА РУПЕВ – СВ. СТЕФАН – ОХРИД 6. EКИПА НА ГОДИНАТА ДИСЦИПЛИНА „КРАП“ – СЕНИОРИ ЗРСК „ШАРАН“ - МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА 7. ДУО НА ГОДИНАТА - ФЛО КАРП ТИМ РУДНИЦИ САСА – МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА ГОРАН МЛАДЕНОВИЌСАШО РИСТЕВСКИ 8. СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА ДИСЦИПЛИНА „МУШИЧКА“ – СЕНИОРИ ЈУЛИО БОЖИНОСКИ – ПАСТРМКА – СТРУГА 9. СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА ДИСЦИПЛИНА „СПИН“ – СЕНИОРИ ФИЛИП…
Почитувани, Ве известуваме дека 33- та Седница на Собранието на Македонска Риболовна Федерација ќе се одржи на 17.04.2016 година во спортската сала Борис Трајковски со почеток во 11.00 часот во Скопје. Делегати со право на глас имаат риболовните здруженија, членки на федерацијата кои ја имаат подмирено членарината за 2015 година до денот на одржувањето на Собранието. Материјалите се објавени во прилог на ова известување. Со почит, Македонска Риболовна Федерација
Согласно усвоениот календар за натпревари во организација на МРФ за 2016 година за 1-ва Спортска риболовна лига во дисциплина „ Пливка‘‘, заклучно со 25.04.2016 година потребно е да доставите Ваши пријави за учество во лигата. Клубовите кои ќе пријават свои екипи, заедно со пријавата, потребно е да приложат и: • Уплата за годишна членарина во МРФ за 2016 година во висина од 3.000 ден• Уплата за котизација за учество во лигата во висина од 4.000 денари• Уплата за спортски легитимации за сите натпреварувачи и капитени• Список на натпреварувачи и капитени• Лекарски уверенија за сите натпреварувачи• Лично осигурување за сите натпреварувачи• Договор со клубот за натпреварувачите и капитените доколку истите немаат важечки договори за 2016 година• Пријава на најмаку еден натпреварувач…
Ве известуваме дека редовното Собрание на Македонската Риболовна Федерација ќе се одржи на 17.04.2016 година со почеток во 11:00 часот во конференциската сала во С.Ц. Борис Трајковски во Скопје. Сите детали околу Собранието ќе бидат дополнително објавени на страната на МРФ.  
Врз основа на член 7, алинеја 9 од Законот за основање на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој („Службен весник“ на Република Македонија број 72/07, 5/09 и 43/2014), Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги објавува следните ЈАВНИ ПОВИЦИ бр. 01/2016 и 02/2016 за доставување на барања за користење на средства од Програмата за финансиска поддршка во Рибарството и Аквакултурата за 2016 година . КРАЈОТ РОК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА БАРАЊА Е 31.03.2016 Јавните повици може да ги преземете со кликање на линковите подолу.
Со кликање на линкот подолу може да ја преземете Програмата за финансиска помош во рибарството за 2016 година

 

ЖИРО СМЕТКА

Македонска риболовна федерација

Ж-сметка: 3000000001910-29

Депонент: Комерцијална Банка

СПОРТСКА СМЕТКА

МРФ Скопје спорт

Ж-сметка: 3000000032550-65

Депонент: Комерцијална Банка

КОНТАКТ

Булевар Кочо Рацин бр. 75
1000 Скопје, Македонија
Тел: +389 2 3164 539
Факс: +389 2 3164 509
Е-пошта: contact@mrf1952.mk