ИЗВЕСТУВАЊА

Во прилог е првиот дел од емисијата РИБАРСКА ВИСТИНА - Втор државен мушичарски куп на Македонија, снимена од страна на Радован Димитриевски.
Почитувани,Ве известуваме дека 32- рата Седница на Собранието на Македонска Риболовна Федерација закажана на 29.03.2015 година на Факултет за земјоделски науки и храна - Скопје ( нас. Автокоманда ) со почеток во 11.00 часот се одложува за 19.04.2015 година во спортската сала Борис Трајковски со почеток во 10.00 часот во Скопје.
Почитувани, Македонската Риболовна Федерација ги поканува сите заинтересирани мушичари да се пријават на престојниот државен мушичарски куп “Шум 2015“, кој ќе се одржи на езерото Шум во близина на Струга на 05.04.2015 Пријавувањето и поднесувањето на документи за спортска легитимација е до 30.03.2015. Пријавувањето може да го вршите на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. или преку вашите матични здруженија. Подетални информации може да прочитате во Програмата за државниот мушичарски куп на линкот подолу. Бистро!
Почитувани, Ве известуваме дека МРФ ќе започне со издавање на маркици и легитимации за 2015 година во текот на следната недела. Во прилог е известувањето за легитимациите, како и единечен и групен евиденциски лист во ворд формат. Бистро!
Во Службен весник на РМ, бр. 194 од 25.12.2014 година, објавена е ПРОГРАМА ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ВО РИБАРСТВОТО И АКВАКУЛТУРАТА ЗА 2015 ГОДИНА.Средствата од став (1) потточка 1.7. од овој дел се наменети за надомест на трошоци за физичка заштита на рибите во периодот на нивниот природен мрест утврден во риболовната основа и конкретно одреден во донесеното решение за забрана на риболов во период на природен мрест на рибите по одделни риболовни води, во период од 1 декември 2014 година, до 31 октомври 2015 година.

СРЕЌНИ ПРАЗНИЦИ

30 Дек 2014
3655 пати
Македонската Риболовна Федерација на сите риболовци им ги честита новогодишните празници и им посакува се најубаво во новата 2015 година. Бистро!

IN MEMORIAM

25 Дек 2014
1309 пати
Ве известуваме дека нашиот мил и долгогодишен другар, член, секретар и претседател на ЗСРЕК "КРАП" Виница Гоце Петровски (Гишел) по кратко боледување почина на ден 18.12. 2014 година на своја 42 годишна возраст.

IN MEMORIAM

24 Дек 2014
1290 пати
На 13.12.2014 година ни замина на ВЕЧЕН риболов еден од најдобрите рекреативни и спортски риболовци од Охрид.Почивај во мир Ангеле Галиот - АЦЕ МАЧКА.За последен пат, мајсторе Бистро!

 

ЖИРО СМЕТКА

Македонска риболовна федерација

Ж-сметка: 3000000001910-29

Депонент: Комерцијална Банка

СПОРТСКА СМЕТКА

МРФ Скопје спорт

Ж-сметка: 3000000032550-65

Депонент: Комерцијална Банка

КОНТАКТ

Булевар Кочо Рацин бр. 75
1000 Скопје, Македонија
Тел: +389 2 3164 539
Факс: +389 2 3164 509
Е-пошта: contact@mrf1952.mk